KOULUTUSTOIMINTA

Seuratanssinohjaajakoulutus järjestetään kolmen (3) osion koulutuskokonaisuutena: eskari, perusosa sekä jatkomodulit. Koulutuskokonaisuus käsittää 13 viikonloppua. Viikonlopun opetuksellinen osuus on 13,5 h, jolloin koulutustuntien kokonaismäärä on 175,5 h.

Suorittamalla eskarin ja perusosion, saat perusohjaajan pätevyyden. Suorittamalla lisäksi kaksi jatkomodulia, saat seuratanssinohjaajan pätevyyden.

Jos olet vasta aloittamassa ohjaajauraasi, ilmoittaudu eskariin.

Eskari-koulutusjakso on alkanut

Katso lisätiedot Eskarista

Jatkokoulutukset syksyllä 2017

Perusosion suorittaneille perusohjaajille teemalla suljetun otteen tanssit!

Katso lisätiedot Jatkokoulutuksesta

Seuratanssinohjaajakoulutukset

Lavatanssikulttuuri elää ja voi hyvin. Sen kehittymisen ja pysyvyyden yhtenä edellytyksenä on aktiivinen koulutustoiminta, jota jokainen seura tekee mm. järjestämällä jäsenilleen säännöllisesti tavoitteellista kurssitoimintaa.

SUSELin seuratanssinohjaajakoulutus antaa eväät yli kymmenen lajin alkeis- ja alkeisjatkotason ohjaukseen. Lisäksi koulutuksessa keskitytään ohjaajien oman tanssitaidon syventämiseen, annetaan tärkeää perustietoa seuratanssimusiikista ja suomalaisen lavatanssin kehitysvaiheista sekä ohjaamiseen liittyvistä velvoitteista.

SUSEL toivoo, että mahdollisimman moni seurojen ryhmiä ohjaava olisi käynyt seuratanssinohjaajakoulutuksen. Näin yhteinen päämäärämme lavatanssin kehittämiseksi olisi helpompi saavuttaa. Kentällä olevien ohjaajien yhteinen näkemys ja taattu laatu näkyvät ulospäin positiivisena merkkinä liiton toiminnasta.

SUSELin toimesta järjestetään valtakunnallista perus- ja jatkotason ohjaajakoulutusta seura- ja lavatansseista sekä erilaisia teema- ja päivityskoulutuksia.

Kattavan ohja​ajakoulutuksen saat seuraavasti:

  1. Eskari (E1-E3)

  2. Perustaso (P1-P6)

  3. Jatkomodulit (M)

Suorittamalla eskarin ja perustason, valmistut seuratanssinperusohjaajaksi.
Suorittamalla lisäksi vielä jatkotason, valmistut seuratanssinohjaajaksi.

Näiden lisäksi käy päivityskoulutuksissa. Jatkomodulien suorittamismäärää ei ole rajoitettu.

Päivityskoulutus = Jo valmistuneille ohjaajille.
Teemakoulutus = Eri teemojen koulutuksia ohjaajille, ohjaajaopiskelijoille ja tanssinopettajille.

Seuratanssinohjaajan pätevyys antaa hyvät edellytykset tanssinopettajatutkintoon (amk) osallistumiselle.

Kenelle ohjaajakoulutukset on tarkoitettu? 

Tarkoituksena on palvella SUSEL:n jäsenistöä tarjoamalla koulutusta jäsenseurojen lavatanssiohjaajille. Koulutus käy myös muille kiinnostuneille,kuten muiden seurojen ohjaajiksi aikoville. Omaan ohjaukseen voi tulla hakemaan vahvistusta myös esimerkiksi koulujen liikunnanopettajat tai kansalaisopistojen tanssinopettajat. Toivotamme tervetulleiksi koulutukseen myös jo tanssinopetustehtävissä toimivat ohjaajat, valmentajat ja opettajat hankkimaan vankat perustiedot lavatansseissa. Pääsyvaatimuksena koulutukseen on hyvä tanssitaito perustansseissa.

SUSEL ja STUL tekevät koulutusyhteistyötä. Joten näiden liittojen seurojen ohjaajien on mahdollista kouluttautua molempien liittojen koulutuksissa.

SUSELin seuratanssiohjaajakoulutukseen osallistujien tulee kuulua tai liittyä SUSELin tai STULin jäsenseuraan ennen koulutuksen aloittamista.

SUSEL koordinoi koulutuksen tavoitteet, laajuuden sekä pääsisällön. 
 

Koulutuksen suunnittelu ja toteutus

Koulutuskokonaisuuden suunnittelusta vastaa nimetty koulutustiimi: Henna Rusi/koulutussihteeri, Mia Försti, Vesa Inkinen ja Matti Mustajärvi. Koulutuksen toteuttavat tanssinopettajat (AMK) Heini Ahtiainen ja Jyrki Keisala. 

Lisäksi koulutuksissa vierailee eri alojen ja -lajien asiantuntijoita.

Lisätiedot:

koulutussihteeri@susel.fi / 044 980 6062