Kuuban tanssimatkat 2017 ja 2018

Tervetuloa unohtumattomalle seikkailulle Kuubaan!

VOL 7. 13 vrk. 2.11.-15.11.2017, 2380€ (1.välilasku KLM/AF)

VOL 8. 15 vrk. 26.1.-10.2.2018, 2495€ (suora lento FINNAIR)

Luotettava matkanjärjestäjä Tanssikoulu EdBH on järjestänyt erittäin pidettyjä tanssimatkoja Havannaan jo 13 vuoden ajan. Yhdessä Suomen Seuratanssiliiton kanssa Tanssikoulu EdBH on järjestänyt yhteensä kuusi matkaa ja tuonut Kuuban lämpöön jo parisen sataa matkalaista, joista suurin osa on Suselin jäseniä. Matkalle voi kuitenkin lähteä kuka vain! Tanssitaidolla, iällä tai sukupuolella ei ole väliä, vaan otamme kaikki innokkaat avoimin sydämin mukaan!

Kuuba muuttuu tällä hetkellä vauhdikkaasti, mutta vielä on aikaa kokea se hurmaavan vanhanaikainen Kuuba, jonka veroista ei muualta löydy!
Juuri NYT on aika matkustaa. Onko nyt sinun vuorosi? Marraskuun ja tammikuun miellyttävän hellivät ja piristävät säät odottavat juuri sinua!

Matkallamme tutustumme Kuubaan monin tavoin. Ison osan matkaa saamme nauttia upeasta pääkaupungista Havannasta. Havanna on erikoinen sekoitus leppoisaa ilmapiiriä, intohimoista tanssia, köyhyydessä selviämistä sekä energistä läsnäoloa ja harva säilyy ennallaan tämän elämää tihkuvan vanhan rouvan tapaamisesta!

Päivämme Havannan lämmössä koostuvat tanssitunneista, auringon palvonnasta valkoisilla hiekkarannoilla, tanssitapahtumista kera Kuuban parhaimpien orkestereiden, salsafiestoista meren äärellä, tutustumisesta kaupunkiin, kulttuuriin ja ihmisiin, sekä tietenkin tanssista, tanssista, ja tanssista... ehkä muutamasta mojitostakin. :) Välillä myös syödään kaupungin parhaimmissa ja autenttisimmissa ruokapaikoissa ja rentoudutaan turkoosin sinisessä vedessä kellien. Parhaat ja päivitetyimmät tiedot Havannan tapahtumista saat varmasti meiltä.

Maaseuturetkelle

Loppumatkasta matkaamme kolmeksi päiväksi kauemmas rehevälle vuoristoalueelle Kuuban länsipuolelle, sekä pohjoisrannan upealle pienenpienelle paratiisisaarelle. Pääset näkemään aurinkoista Kuubaa siis entistä laajemmin! Kun matkaamme länteen, nautimme puhtaasta ja rehevästä luonnosta, rauhasta sekä ihanista rannoista. Saamme mahdollisuuden patikointiin, joogaan tai vaikkapa ratsastusretkeen. Annamme tilaa rentoutumiselle ja leppoisalle yhdessäololle.

Ikimuistoiset tanssikurssit

Karibian aurinko ja kehoa hellivä lämpö luovat miellyttävät olosuhteet kokea jotain aivan uutta ja ainutlaatuista myös tanssin saralla; hikiset klubit, seksikkäät kuubalaiset sekä upean rikas musiikkitarjonta vievät palan sielua huolimatta siitä oletko tanssijana aloittelija vai kokenut konkari. Kuuballa on tarjota jotain kaikille!

Matkaan sisältyy erittäin pidetty paritanssikurssi. Tarjolla on paljon parisalsaa ikioman kuubalaisen parin ohjauksessa. Toki kurssilla myös vaihdetaan paria, jotta saat tanssia kaikkien   kuubalaispariemme kanssa! Myös muita latinotanssilajeja, kuten rumbaa, bachataa, sonia ja cha cha cháta on mahdollista opiskella. Soolona voi harjoitella esimerkiksi reggaetónia ja kabareetyyliä. Opettajamme ovat ammattitaitoisia sekä erittäin sympaattisia persoonia. Tuntejamme onkin aina kiitelty hauskoiksi sekä pedagogisesti taitavasti ohjatuiksi

Asuminen

Havannassa asumme kauniissa casa particulareissa 2 hengen huonemajoituksissa aivan pääkaupungin keskustassa La Habana Viejassa. Casa particular on yksityiskodin ja pienen hostellin välimuoto. Huoneet ovat hyväkuntoisia, niissä on mm. kylpyhuone sekä ilmastointi ja ne siivotaan päivittäin. Casa particular -majoitusmuotona on erittäin miellyttävä, koska pääset näkemään aitoa kuubalaista kotielämää säilyttäen silti yksityisyyden ja oman rauhan. Palvelu casa particulareissa on aivan ensiluokkaista. Myös retkemme ajan majoitumme casa particulareissa.

Paljon nähtävää ja koettavaa

Havannassa kotiemme läheisyydessä sijaitsee paljon hyviä kahviloita, ravintoloita, salsabaareja, kauppoja, museoita ja toreja. Kävelyetäisyydeltä löytyy myös uskomattoman kaunis rantakatu Malecón. Kotikulmilla näet aitoa kuubalaista elämää; vanhoja papparaisia dominopelin pauloissa, pikkupoikia harjoittelemassa baseballia, kuubalaisia miehiä jonottamassa korttelin parturiin ja perheenäitejä paimentamassa jälkikasvuaan. Aito elämä on läsnä joka puolella!

Tarjolla on tekemistä hyvin monipuolisesti, mutta myös leppoisaa rentoutumista ja akkujen lataamista. Ilmoittaudu siis mukaan unohtumattomalle matkalle! Olet erittäin lämpimästi tervetullut!

 

PALAUTETTA MATKOISTAMME:

''Kiitos kaikille matkalla mukana olleille ihanasta, ikimuistoihin piirtyneestä matkastamme Kuubaan. Suurin kiitos ihanille oppaillemme Hannalle ja Mireyalle. Olet Supertapaus Hanna! Eipä tiennyt lähtiessään "mamma" mitä kaikkea rikkaanpana palaa takaisin. Niin on mieli korkealla. Aluksi tuntui tunneilla, että mä en kertakaikkiaan selviä tästä, mutta sain tuntea todellisen ilon tunteen ihan syvällä sisimmässä kun huomasin yllättäen hei tää toimii. Ihan minäkin toista matkaa mietiskelen vaikken aiemmin ole samaan paikkaan toistamiseen lähtenyt. Näin sitä voi mieli muuttua. Voi miten hauskaa porukkaa oli!''
- Pirjo Iso-Markku

''Kiitos kamut tosi mukavasta matkaseurasta :) Paluu arkeen on pikkuhiljaa alkanut, vaikka pää seilaa vielä Kuuban tunnelmissa. Mieli haikailee jo uutta matkaa - takaisin on vielä joskus päästävä! Jotain on tosiaan tapahtunut Kuubassa, Suomeen palasi jotenkin "vähän muuttunut", Soile, näin ainakin duunikaverit ja tanssitutut väittävät. :) Toivottavasti toin mukanani ripauksen kuubalaista elämänasennetta, kykyä nauttia elämästä tässä ja nyt! Ihanaa kevään odotusta kaikille. Ja superkiitos Hannalle, teit matkastamme ikimuistoisen!''
- Soile Väisänen

''Hannalle iso kiitos taas hyvin järjestetystä aktiivilomasta. Totaalinen irtiotto arjesta.''
-Sari Tiainen

"Suosittelen puujaloille ja parkettien partaveitsille

Kuuba. Tanssi. Ryhmämatka. Kaksi kolmasosaa edellä mainituista sanoista pelotti Hannan matkaa varatessani. Kuuban olin jo pitkään halunnut nähdä, mutta kaksi viikkoa salsan opettelua ja matkustamista isossa ryhmässä hirvitti.

Ensimmäinen helpotus oli tavata kaikki tanssioppilaat ennen matkalle säntäämistä. Kerrassaan mahtavia tyyppejä. Toinen helpotus oli, että kahden viikon matkan aikana näkisimme muutakin kuin pelkästään tanssistudion lattian. Lisäksi Hannan tapa rauhoitella meitä innokkaita matkanjohtajia ja murehtijoita oli kerrassaan mainio. Jo ennen Kuubaan saapumista rinnassa rehotti tunne, että tästä selvitään ja tämä matka jää varmasti kivaksi muistoksi osana elämäntarinaani.

Salsakokemusta minulla oli noin 10 alkeistuntia ennen matkaa. Tälläkin kokemuksella hyvin johdetulle tanssimatkalle voi aivan hyvin lähteä. Kovalevy korvienvälissä oli kovilla, mutta onnistuneen härvelin jälkeen tunne sitäkin maukkaampi. Tanssiopetus oli erittäin hyvin organisoitu ja vedetty. Pystyi turvallisin mielin opiskella ja oppia sekä hieman irroitella reilun viikon jälkeen. Kuubalaisia tanssipartnereita ei tarvitse ujostella yhtään. Ammattilainen on aina ammattilainen ja he saavat meidät amatööritkin näyttämään hyviltä :-)

Pyrähdys Kuuban maaseudulle oli pysähdyttävä kokemus. Elämistä ja olemista täydellisessä hiljaisuudessa, ratsastamista vuoristoalueille ja tutustumista tippukiviluoliin. Kun muistaa pitää silmänsä auki ja kokea asioita niin tällaiset muistot piirtyvät mieleen loppuelämäksi.

Paljon voisi sanoa ja kertoa, mutta parasta on kokea matka itse. Suosittelen Hannan tanssimatkaa, koska hän pitää huolen käytännön asioista, jolloin sinä itse pääset keskittymään siihen minkä takia matkalle lähdit. Casamajoitusta ei myöskään tarvitse ujostella. Lisäksi vanhan Havannan ränsistyneisyys ja jopa likaisuus kuoriutuvat kuin sipuli päivä päivältä näyttäen lopulta sinulle todellisen kauneutensa, aitoutensa ja inhimillisyytensä.

Mitäpä sitä miettimään tai pelkäämään. Mukaan vaan ja mukavia tarinoita elon reppuun keräämään."

-Pete

Katso esittelyvideo :-)

https://www.youtube.com/watch?v=GMWG0IcVI-g

MATKAN TARKEMPI SISÄLTÖ, ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT: LIISA TÖRNWALL/SUSEL

liisa.tornwall(a)gmail.com, puh. 050 337 5053

Matkat sisältävät aina:
- Lennot Hel-Hav-Hel
- Turistikortin
- Lentokenttäkuljetukset
- Majoituksen
- Ikimuistoisen tanssikurssin
- 3 vrk maaseuturetken
- Kiertoajelun
- Kuubalaisen fiestan,  kävelykierroksia  ja opastusta
- Kaikki matkanjärjestelyt

MATKANJÄRJESTÄJÄ:

TANSSIKOULU EDBH / OPAS HANNA TERÁN
MERIMIEHENKATU 29
00150 HELSINKI

Yhteistyössä Tanssikoulu EDBH, Tjäreborg ja Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry